Kırmızı kaliforniya solucanı nasıl ayırt edilir?

Kırmızı kaliforniya solucanı

Kırmızı kaliforniya solucanı nasıl ayırt edilir?
Türkiye’de Eisenia Foetida (Kırmızı kaliforniya solucanı) yerine benzerliklerinden dolayı Eisenia Hortensis (Avrupa kırmızı solucanı) solucanları satıldığı yada satılabileceği düşüncesiyle gerçek kırmızı kaliforniya solucanı nasıl ayır edilir? Her iki solucan, solucan gübresi üretiminde kültür solucanı olarak kullanılabilir, ancak farklılıklar nelerdir?

Eisenia foetida birçok nedenden ötürü mükemmel bir kompost solucanıdır. Yetişkin bir kırmızı kaliforniya solucanı ortalama 0,8 gramlık ağırlığa sahiptir. İyi koşullarda her hafta otalama iki yumurta kokonu bırakır. Her bir yumurta kokonundan ortalama 2-3 yavru solucan çıkar. Kırmızı kaliforniya solucanı, aynı zamanda çok çeşitli hava koşullarına karşı dayanıklıdır. Bu önemli bir konudur, çünkü bazen solucanların besleme kapları sıcak havalarda çok sıcak veya soğuk havalarda neredeyse dondurucu olabilir. Dahası, farklı nem seviyelerine tolerans gösterebilirler. Eisenia foetida solucanları yüzey solucanlarıdır, besleme kabının üstünde beslenir ve yiyecek boyunca yukarıya doğru ilerler. Bu, solucanları beslemeyi kolaylaştırır ve solucanlar ile solucan gübresini kolaylıkla ayırmaya yardımcı olur. Ayrıca eisenia foetida solucanları mutlu olduğu ortamda solucan besleme kabından asla kaçmaz.

Bunu da oku :  Solucan Yatağı

Eisenia hortensis genelde Avrupa kırmızı solucanı olarak satılmaktadır. Eisenia hortensis cinsi bir solucan yetişkin safhasında 1.5 gramlık bir ağırlığa sahiptir. Eisenia hortensis, haftalık yetişkin başına 0.8 yumurta, yumurta başına 1 yavru üretir. Eisenia hortensis solucanları kırmızı kaliforniya solucanlarına göre çok daha yavaş çoğalmaktadır. Eisenia hortensis solucanı kırmızı kaliforniya solucanına göre yetişkin hali biraz daha büyüktür. En büyük farklardan biri, Eisenia hortensis yataklara daha derine girme eğiliminde olması ve herhangi bir derinlikte bulunabilmesidir. Eisenia hortensis solucanın dezavantajları, daha yavaş çoğalması, daha kısa ömürlerinin olması, çevre koşullarına duyarlı olmasıdır.

Gerçek kırmızı kaliforniya solucanları labaratuvar ortamında mikroskop incelemesiyle segment sayıları ve clitellium halkasının segmentleri incelenerek ayırt edilebilir daha basit yolu üreme miktarı, büyüklükleri, tükettikleri mama miktarları kontrol edildiğinde ayırt edilebilmektedirler.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
(Visited 40 times, 1 visits today)

Related posts

Leave a Comment