Gübre Dolum ve Paketleme

Gübre Dolum ve Paketleme

Gübre Dolum ve Paketleme
Gübre dolum ve paketleme makinesi hidrolik hareketlerin tamamını pnömatikler pistonlar araçılığı ile sağlar. Bu hareketleri sağlamak için gereken gücüde makinenin üzerine yerleştirilen kompresör sayesinde elde eder.

Makinenin üzerinde bulunan kantar sisteminin çalışması ile 25 ile 50 kg arasındaki seçeneklerden birini seçerek paket kapasiteleri belirlenebilir.

Kaba ve hassas dolum olmak üzere 2 aşamalı tartım yapabilen Paketleme Sistemleri operatörün çuvalı takıp start vermesiyle ürünü tartım değerine ulaşana kadar otomatik olarak besler. Hava ihtiyacı gerektirmez. Otomatik dara alma ve hata düzeltme modüllerine sahiptir. 10-25 kg tartma aralığının yanı sıra saatlik 2-3 ton kapasitede çalışma imkanı sağlar.

? Açıkağızlı torbaların istenen ürünlerle doldurulması ve torba ağızlarının kapatılması için tasarlanmışlardır. Dolumu yapılacak ürünlerin özelliklerine göre tartım dozaj üniteleri değişkenlik gösterir.
? Kendiliğinden kolay akabilen, granül ve kuru ürünler için serbest akışlı besleme sistemi (örneğin şeker, kuru bakliyat, tuz, tohum vs.).
? Kendiliğinden zor akabilen, iri taneli, girift şekilli, granül ve temas ettiği yüzeyleri aşındırabilen ürünler için vibrasyonlu dozaj sistemi (örneğin kömür, kum, tel).
? Kendiliğinden kolay veya zor akabilen, iri taneli, girift şekilli, granül, toz ve ancak temas ettiği yüzeyleri aşındırmayan ürünler için bantlı dozaj sistemi (örneğin çay, gübre, çeşitli yaş gıda, tohum).
? Kendiliğinden zor akabilen, zarar görmesi zor veya önemsiz ürünler için helezonlu dozaj sistemi (örneğin toprak, gübre, çimento, yapı kimyasalları vs.).

İyi bir tartım hassasiyeti ile çalışılabilmesi için en önemli noktalar şunlardır:
? Ürünü iyi tanımak ve doğru bir çalışma sisteminde karar kılmak
? Besleme ünitesi mekanik sisteminin kusursuz çalışması
? Elektronik kontrol ünitesinin (tartım indikatörünün) çok iyi bir yazılıma ve programa sahip olması
? Kaliteli, güvenilir ve doğru yük hücreleri (load cells) kullanılması

Bunu da oku :  Gübre Seperatörleri

Organik Gübre Paketleme Makinası
? Oluşan organik gübreyi paketlemek için kullanılır.
? Küsbe ve slaj paketleme için de kullanılır.
? 25-50 kg arasında kantar sistemi vardır.
? Makina sistemi PLC(otomasyon) sistemi vardır.
? Oluşuna torbaların ağızları dikiş makinasıyla dikilmektedir.

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]
(Visited 116 times, 1 visits today)

Related posts

One Thought to “Gübre Dolum ve Paketleme

  1. arif semen

    bu tip dolum makinalarında tartı tolerans sıkıntısı yaşandığını duyuyorum. var mı kullandığınız iyi bir marka tavsiye edebileceğiniz. hayırlı günler.

Leave a Comment