Vermikültür Solucanekin Z
5 (1)

Vermikültür Solucanekin Z

Vermikültür Solucanekin Z Solucan gübresi üretimi veya vermikültür, organik atıkları besince zengin humusa dönüştürmek için solucanlar ve mikro-organizmalardan faydalanır. Bu süreç, düşen yapraklar, hayvan gübresi yığınları ve çürümüş kütükler gibi ayrışmaya ve çürümeye başlamış bitki örtüsü içinde doğal olarak var olan bir süreçtir. Solucanlar bir taraftan ayrışmaya başlamış olan organik maddelerle beslenirken, diğer taraftan da kendileri de bizzat ayrışma sürecinde yer alan mikroorganizmalar, bakteriler, mantarlar ve protozoa gibi canlılarla da beslenirler. Organik maddeler solucanların sindirim sisteminden geçer ve gübre olarak dışarı çıkarlar. Elde edilen kompost bu dışkıdan ve diğer organik…

Read More

Xylella fastidiosa
5 (1)

Xylella fastidiosa

Xylella fastidiosa Phony (Pierce`s) Hastalığı – Bitki Vebası DÜNYA TARIMSAL ÜRETİMİNİNDE BÜYÜK BİR TEHLİKE İlk önce Amerika Kaliforniya’da görülen ve 2013 de Portekiz`den içeri Avrupa`ya giren, şimdide bizi tehdit eden özellikle ağaçlara ve asmalara saldıran. bir Bakteriyel hastalıkla karşı karşıyayız. Uzmanlar Xylella fastidiosa için bir çare yok, raporları veriyor Ve ekliyorlar – “Ekonomik bir drama ile karşı karşıya olabiliriz” Xylella fastidiosa ( Phony (Pierce`s Hastalığı ) Bakteri`in sistematiği (Viral vb hastalık etmenleri hariç) Sinonimleri : Xylella fastidiosa Wells et al. 1987 Bölümü : Bacteria Altbölümü : Proteobacteria Sınıfı : Takımı…

Read More

Siz hangi ağaçsınız?
5 (1)

yaratık görünümlü ağaç

Siz hangi ağaçsınız? Ağaç bir candır. Nefes alır, nefes verir. Doğar, büyür, gelişir ve her canlı gibi ölür. İnsan gibi ağacın da son nefesi vardır. Ağacın hayat tarzı insanın hayatına benzemektedir. Günümüz insanı ağaçla kendi arasında irtibat kurmakta zorlanıyor. Ama aslında ağaç, çocuğa beşiktir. insanın evidir, evinin kapısıdır, penceresidir. Okulunda kalemdir, defterdir. Okuduğu gazetedir, dergidir. Soluduğu oksijendir, koruduğu topraktır, vatandır. Öldüğünde tabuttur, mertektir. Ağaç, insanoğlunun beşikten mezara kadar hayatının her anında muhtaç olduğu, Hazreti Allah`ın insanoğlunun faydalanması için yarattığı bir nimettir. 23 Aralık – 1 Ocak – Elma ağacı 1…

Read More

En etkili satış teknikleri
5 (1)

En etkili satış teknikleri

Etkili Satış Teknikleri ve SEO Uyumlu Stratejiler Günümüzde başarılı bir satış stratejisi geliştirmek, sadece ürün veya hizmetinizi pazarlamakla sınırlı değildir. Aynı zamanda, dijital dünyada varlık göstermek ve hedef kitlenizin dikkatini çekmek de kritik bir öneme sahiptir. İşte etkili satış tekniklerini kullanarak SEO’ya uygun bir şekilde öne çıkmak için izleyebileceğiniz stratejiler: 1. İçerik Pazarlaması: Müşteriyi Bilgilendirin ve Çekin İçerik pazarlaması, SEO ile uyumlu bir satış stratejisinin temelini oluşturur. Hedef kitlenizin sorularına cevap veren, değerli ve özgün içerikler üreterek organik arama sonuçlarında üst sıralara çıkabilirsiniz. Blog yazıları, eğitici videolar ve rehberlerle müşterilerinizi…

Read More

Site adı akrostiş şiir
5 (1)

gübre,elde fide

Site adı akrostiş şiir Merhaba yediden yetmişe gübre dostu arkadaşlar, Sonbaharın kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde sitemiz her zaman olduğu gibi gübre hakkında aklınıza gelebilecek her konuda bilgi ve haberleriyle sizlere destek olmaya devam ediyor. Yorumlarınızla istek ve ihtiyaçlarınızı belirtebilirsiniz. Üyelik kaydınızı yaparak firma girişinden ürünlerinizi sergileyebilir, site içinde ücretsiz ilan verebilirsiniz. Bir hayranımız akrostiş bir şiir göndermiş, yayınlıyoruz. Şiiri paylaşan arkadaşımız kendi evinde solucan gübresi üretmeye başlamış, sonra da kendi işini bırakarak gübreciliğe soyunmuş bir solucan gübresi üreticisi. Hissiyatını bizimle paylaştığı için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. How to…

Read More

Bitkisel Üretimin Vazgeçilmez Girdisi; Gübre
5 (1)

Fide gübreleme

Bitkisel Üretimin Vazgeçilmez Girdisi; Gübre Tarımsal üretimin temel girdilerinden birisi gübredir. Uzmanlar, bitkisel üretimde gübre maliyetinin ortalama yüzde 20 olduğunu belirterek, bilinçli kullanım ile, üretimi yüzde 50 artırabileceğine dikkat çekiyor. Dünyada hektar başına ortalama 116 kilo gübre kullanılırken bu oran Türkiye’de 90-95 kilo seviyelerinde. Avrupa Birliği ve diğer gelişmiş ülkelerde ise bu oran 200 kilogramın üzerinde. Tarımda kullanılan gübreler ana hatlarıyla kimyasal, organik ve organomineral gübreler olarak üç ayrı kategoride ele alınıyor. Son yıllarda solucan gübresi konusunda da önemli çalışmalar var. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de 3.3…

Read More

Solucan Gübresi Üretim Tesisi Nasıl Kurulur?
5 (1)

Solucan Gübresi Üretim Tesisi

Solucan Gübresi Üretim Tesisi Nasıl Kurulur? Kaliforniya solucanları çok hızlı üreme yeteneğine sahip canlılar oldukları için solucan gübresi üretim projesi kendiliğinden hızla büyüyen bir yapıya sahiptir. Nelere ihtiyacımız var? 1. Kapalı alan Solucanların doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacağı kapalı bir alanda barınması gerekiyor. Eğer bu alan betonarme bir yapıda olursa soğuk ve sıcağa karşı korunaklı olacağı için çok daha elverişli bir üretim sahasına sahip olursunuz. Eğer böyle bir yapıya sahip olma şansınız yoksa izolasyonlu çadır işinizi görecektir. M2?ye 10 bin Kaliforniya solucanı bırakıyoruz. Bu durumda 100 m2?lik bir kapalı alan…

Read More

Göztaşı, Bordo Bulamacı
5 (1)

Göztaşı, Bordo Bulamacı

Göztaşı, Bordo Bulamacı Göztaşı: (bakır (II) sülfat, pentahidrat) Formülü: CuSO4H2O. Göztaşı; mavi vitriyol; Roma vitriyolü; Salzburg vitriyolüdür. Doğada kalkantit minerali olarak bulunur. Büyük, mavi ya da ultramerin triklinal kristaller ya da açık mavi toz. Havada yavaşça çiçeklenir. 30°C`de 2 molekül, 110°C`de 2 molekül ve 250°C`de son kalan suyunu yitirerek susuz biçime geçer. Suda çok, metanol ve gliserinde oldukça çözünür. Elde Edilmesi: Bakır sülfat pirit küllerinden ya da metalik bakırdan yola çıkılarak elde edilir. Bakırlı piritlerden Demirli piritler çoğu kez biraz bakır içerirler ve bakır piritlerin kavrulması sonucunda geriye kalan oksitlerde…

Read More

Hatalı tarımsal uygulamaların bitkilere zararları
5 (1)

Hatalı sulama

Hatalı tarımsal uygulamaların bitkilere zararları Pestisitlerin hatalı kullanımlarından dolayı bitkilerde çeşitli zararlar meydana gelmektedir, ilaçların tavsiye edilen normal kullanım dozlarının üzerinde kullanılması, uygulama zamanının iyi ayarlanmaması nedeni ile yanlış dönemde uygulanması, topraktaki kalıcılığının dikkate alınmaması, uygulama sırasında rüzgarla istenmeyen yerlere taşınması ve çevre koşullarının ilaçlamaya uygun olmadığı durumlarda, pestisitler kültür bitkilerine zarar verebilirler. Seçici özellikleri nedeniyle pestisitler içinde en çok herbisitlerin fitotoksisitelerine rastlanır. 2,4 D ester formülasyonlu herbisitler buharlaşma özelliklerinden dolayı rüzgarla taşınarak, uygulama alanının dışındaki geniş yapraklı kültür bitkilerini etkileyebilirler. Bu durumda yapraklarda şekil bozukluğu meydana gelir. Yaprak damarları…

Read More

Gübre ve Gübreleme Yöntemleri
5 (2)

Bitki Besin Elementler, Gübre ve Gübreleme Yöntemleri

Bitki Besin Elementler, Gübre ve Gübreleme Yöntemleri Topraklardaki besin elementi eksiklikleri, sağlıklı ve kaliteli üretim artısını engellemektedir. Dengeli bir bitki besleme ve gübreleme ile daha fazla verim alınması, kaliteli ve sağlıklı urun elde edilebilmesi için; gübre ihtiyacının doğru belirlenmesi ve gübre çeşidi ile miktarı, uygulama yöntemi, uygulama sıklığı ile zamanı gibi bilgilerin kayıt altında tutulması gerekmektedir. Gübre kullanım etkinliğinin artırılması da, riskleri azaltarak bitki besini gereksiniminin karşılanmasında önemli bir rol oynayacaktır. Gübre etkinliğini artıracak önlemler hem urun acısından, hem çevresel acıdan, hem de ekonomik acıdan önem taşımaktadır. Gübrelerden en üst…

Read More